Geng Nafsu SeeRakah

kalau tuan puan singgah kat blog ini kan...mohon satu je...tolong baca entri ek..kita share2 ilmu...mane tahu manfaat untuk kita semua di dunia dan akhirat insyaAllah..kedatangan tuan puan amat NafSu SeEraKah hargai.. hohoh! kalu komen pun best gak! hak3!!

Wednesday, December 22, 2010

SEGMEN JOM BERKENALAN

Wednesday, December 22, 2010


السلام عليكم
بسم الله الرحمن الرحيم

hai geng2 semua suka untuk mengikuti"segmen JOM BERKENALAN"yang di jayakan oleh seorang bakal guru iaitu saudara Loqman Hakim

untuk menyertai segmen ini aku perlu menjawab 'soalan final sem' yang di gubal oleh cikgu sendiri dan soalannya sangat killer hohohho..

Soalan Peperiksaan Semester Akhir
Kementrian Pengajian Tinggi Awam

Pengubal solan: Encik Loqman Hakim
Lokasi Peperiksaan: Blog Nafsu Seerakah

--------------------------------------------------------------------------

masa: ikut suka hati
tarikh:22 disembar 2010

--------------------------------------------------------------------------

1.)Apakah status anda?

status saya masih seorang bujang tidak berteman dan tidak mahu lagi mempunyai kekasih.. ;P

2.) ceritakan tentang diri anda?

saya menetap lahir di negeri tok gajah sekarang mentap di indra kayangan. saya masih menuntut di sebuah universiti awam di indra kayangan. cita-cita saya ingin menjadi seorang engineer yang berjaya baik di dunia dan akhirat. saya suka menulis cerpen dan hobi yang paling saya tidak boleh lepaskan adalah membaca novel. penulis yang saya minati adalah Ramli awang murshid, norhayati dan ramai lagi. saya suka membaca novel yang berusulkan cinta,seram, dan islamik. saya juga suka menulis cerpen dan buat pengetahuan rakan-rakan saya mempunyai blog yang mmg khas untuk menulis cerpen jika ada yang berminat sila layari http://coretanhambamu-immukmin.blogspot.com

3.) ceritakan tentang blog anda

hahah..blog saya biasa-biasa sahaja tiada yang istimewa hanya sekadar melepaskan segala perkara yang saya tahu dan saya coretkan di blog ini sebagai peringatan saya. jika kawan-kawan mahu berkongsi ilmu jom lah lepak kat blog nafsu seerakah.. kasi naik sikit nafsu dari gerd D ke Gred A(nafsu yang baik ek! bukan nafsu yang buruk)

4.) apa pandagan anda tentang dunia blog.

yes dunia blog adalah sangat hebat. dunia blog telah membuka minda saya untuk terus berkarya. dunia blog juga telah mengajar saya kerenah manusia. dunia blog adalah dunia maya di mana manusia berinteraksi dan menukar-nukar pendapat melalui cakran-cakran maut di wall blog masing2.

5.) nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak buat blog.

nasihat saya semoga kawan-kawan yang baru nak buat blog tu..yang pertama baca kat entri dalam blog saya dulu. kedua komen puas2 sampai tak ingat dunia. ketiga main chat dgn aku kat shoutbox.keempat add aku dalam ym. kelima baru korang buat blog. keenam kalu blogwalking open minded tapi jangan lupe syariat agama islam (for muslim ok! for non muslim also can)

6.) nyatakan keunikan yang ada pada blog anda.

tiada yang unik biasa-biasa sahaja. tetapi nak habaq mai. blog ceq adalah blog yang paling sempoi sebb apa templet tak best langsung..hak3!!!

7.) sampai bila anda mahu menulis blog dan impian anda tentang blog

insyaAllah jikat diberi kelapangan masa. saya akan menulis blog ni sampai bile2. impian blog..emmm..takda yang penting semua orang dapat berkongsi ilmu bersama-sama.
wallahualam.

(^_________________________^)

senyum lebar-lebar harap-harap dapat full mark. cikgu akim nak kasi RM10 tapi tak ada duit kecik nak kasi semua duit besar hohohho..
(kasi rasuah sikit)

peringatan: rasuah adalah haram di sisi agama islam ini adalah sekadar guruan ok!

disini immukmin tag kepada geng-geng blog nafsu seerakah biar cikgu akim tak menang tangan tanda kertas soalan korang..

9 aku rase post ko tak bleh blah:

azrinrahim said...

haha..betul tu immukminin, biar bro loqman tak ad mase nak tnda kerts..
huhu..walaupon satu U ..

Encik MamaT said...

wah.. jumpa peminat novel sorang lagi kat sini... hehe...

:Cikgu Akim: said...

heheheh..immukmin ni...saya tak tujukan kat immukmin la...saja nak ingat mengingati antara blogger...segmen ni pon bukan untuk paksaan tapi atas dasar nak kenal mengenal...

tapi bila immukmin da join barulah saya kenal immukmin..salam perkenalan~

pss:sekarang saya minat baca novel terbitan kaki novel

immukmin said...

heheeh...seyes encik mamat..aku mmg giler novel..ni nak p hang out nak g beli novel baru.. rayyan fantasi. karya ramli awang murshid

cikgu akim: tak kesah ingat mengingati..hohoh..tapi agak terasa ohohho...tapi takde lah marah2..hoohoh

ayie..: hak3!!

Farah Hanim said...

pminat novel jugak ^^"

Encik MamaT said...

aku dah khatam dah rayyan fantasi... huhuhu...

Syafiq Rosli said...

all da best

immukmin said...

farah hanim: hehehe..boleh share2..adeh..best nye..nak rayyan fantasi..siapa boleh kasi pinjam...

encik mamat: kasi aku pinjam wei..takde doh kat bandar kuantan..abih..

syafiq rosli: hoho..tq bro

Dark Half said...

wahhh...banyak rahsia2 kerajaan kau kat sini ye, immukmin. kep on blogging.aku akan menerjah novel nanti :)

 
NaFsu SEeRakah © 2008. Design by Pocket