Geng Nafsu SeeRakah

kalau tuan puan singgah kat blog ini kan...mohon satu je...tolong baca entri ek..kita share2 ilmu...mane tahu manfaat untuk kita semua di dunia dan akhirat insyaAllah..kedatangan tuan puan amat NafSu SeEraKah hargai.. hohoh! kalu komen pun best gak! hak3!!

Tuesday, December 28, 2010

blog aku selalu usyha..dan tak rugi kalu korang nak usyha..jom2..bace

Tuesday, December 28, 2010
السلام عليكم
بسم الله الرحمن الرحيم

hai geng semua...sudah hampir sebulan aku duk umah..blogwalking dan blogwalking..korang tak terasa ke..kenapa aku suke blog walking? hak... mesti korang tak terasa sebab aku biasanya Bw je..tinggal pesanan dekat shoutbox..kadang2 aku rase nak je buang shoutbox tu..tapi difikir2kan.. kalu buang tak de lah aku tahu kewujudan kawan2 aku... hohoh... korang tahu tak...tak semua blog yang aku singgah aku akan komen..cume blog yang aku rase..ade info yang bermanfaat aku akan komen..paling kurang aku akan komen "nice n3 keep it up!'', ataupun "tq ukhti/akhi info yang menarik".. bukan aku tak nak komen panjang2 cume aku rase mmg entri terbaik..buat apalah aku nak komen..melainkan..aku ade rase sesuatu yang aku perlu kasi tahu dan aku kasi tahu..kadang2 panjang gak...hohoh.. bukan aku nak kondem blog yang lain.. tapi itulah aku...tak berniat nak jadi sombong...insyaAllah blog yang aku follow kalu aku free..aku pasti melawat dan tinggalkan komen... tak pun aku baca entri than aku tinggal jejak di shoutbox.

ok aku kat sini nak gak kongsi kat korang blog yang kalu admin dia update..bak kata orang perlis celapok aku p terjah..antaranya... jeng2...banyak tau blog yang aku suke bace..mmg aku tertunggu-tunggu...kalu aku cakap kat korang blog kereta mayat? korang mesti kenalnye lah...blog tu mmg aku suke sngat2..first blog yang aku suke bace..walaupun...si Hamka tu tulisan dia agak lawak tetapi itu tidak melemahkan aku untuk menghabiskan entri dia sampai habis..seyes..aku suke bace entri dia...hohoh... tak leh belah..banyak aku belajar daripada entri kereta mayat ni..contoh perihal ihsan..korang nak belajar pasal ihsan korang g lah blog dia conferm paham...insyaAllah.

blog kedua adalah blog encik mamat... blog encik mamat ni..dia punye nama blog aku dan sesuatu... korang kalu tak kenal dia..mmg korang tak berani usyha...bile korang follow dia..pergh!! gua cakap sama lu..mmg gua tak tipu..seyes lu orang mesti..tak tido malam baca entri dia..mana taknya..semua tersirat..kene pikir outside the box..pernah aku komen kan dia punye entri "encik mamat tolong explane sikit" ..pastuh..dah dua kali aku bace baru aku faham...blog dia mmg simple..senang je nak masuk..takyah tunggu lama2 mcam blog yang lain..encik mamat ni..seorang yang puitis..so kalu korang nak baca blog dia..kene jadi puitis..baru boleh paham hohoh. dia ni mmg seorang yg cekal...aku soliut encik mamat...

blog ketiga yang mmg aku akan melawat bile dia update ..dia ni mcm lambat sikit updateblog mungkin dia busy..geram gak aku.. tapi sekali bile dia update..aku bace entri dia..tak puas..sbb ape...entri dia gempak..kot...tapi dia kasi pendek je..hohoh.. tapi kalu bace..baru korang tahu siapa si james buns ni.. blog berjudul Tiba-tiba menang!..dulu judul blog dia mmg gempak ..sampai aku pun wondering..nak tahu judul nya apa.. STFU bukan selogan lucah..aku pun pikir lah apa maksud dia..sampai skunk tak tahu...tapi blog di..gua ckp lu..tak bosan..lu bace banyak kali pun etri dia..lu gelak...tak abis..pastu lu bace lak komen dia..gua gerenti..gua punye komen mesti ade..melainkan..si james buns ni tak approve g..hak3!!!..stylo r..bro...

blog keempat blog Sorrow: yang begitu indah.. aku ni mmg nak berterima kasih kat bro Dark Half ..perkenalan aku dengan dia takdelah mesra..tetapi entri dia..pasti memesrakan aku dgn blog dia..mane taknya...entri sempoi abis...kalu korang nak bace blog dia..kene bersedia dgn kamus..ok...blog dia ni mmg aku tabit gak r..sbb terbuka minda aku bace blog bro nih..mane taknya..semua isu semasa..dia reletkan dgn agama islam..than kita sama2 mencari cara bagaimana nak selesaikan masalah..siap ade soal jawab dekat komen dia..gempak..kdg2 apa yang kita tak tahu lepas bace blog dia ni..pap! terbuka terus minda..tanpa berfikir tangan terus tekan button post komen..sbb nak komen "bro nice entri" mmg stylo r..dark Half. kadang2..dekat blog nih lah kita tahu masalah ummah yang sentiasa terkubur di dalam negara kita.. syabas bro..aku kagum dgn ko..teruskan menulis...hohoh.

blog seterunsya dua blog dari pelajar upsi..seorang lebih suka di kenali sebagai ayie..dan sorang lagi..loqman hakim. blog yang lebih menceritakan ttg dairi mereka amat indah di baca..mahasiswa upsi ini amat bagus dalam menulis entri malah bermanfaat. coretan kehidupan si cucu umie blog kepunyaan ayie..lebih cenderong kepada penulisan ttg permasalahan ummat serta mengaitkan hidupnya dengan syariat islam...bagi cikgu Akim yang lebih kepada penulisan yang agak exterm. suke menceritakan ttg aktviti nya di upsi menarik aku untuk lebih membaca..dan aku juga suka caranya menarik lebih ramai blogger untuk singgah di blognya...melancarkan pelbagai segmen..baginya dapat mengeratkan ikatan antara blogger.. baru ini segmen Jom Berkenalan berjaya menarik hampir 500 blogger berkumpul di blognya...syabas.. loqman..terbaik!!.itulah penangan blog Catatan Loqman Hakim

blog yang aku suke mengomen adalah blog Naulalala..blog ini kepunyaan nauratul nadiah..dia ni budak dentis di mesir...aku mmg kenal dengan dia ni...penah sekolah sama2 dulu..aku suke bace blog dia..selain kemeriahan blog dia dan amat cute sekali...dia suke menceritkan kehidupan dia di mesir..menarik wo...kadang2 dia suke mengajar aku bahasa arab..kalu nak belajar meh jengok blog dia..rase cute sangt..hahahaah... blog dia ni..mcm open dairi r..hohoh...kalu nak bace dairi dia ko pergi terjah blog dia..pastuh..korang komen sampai dia pening hahaha..dia ni suke warna ungu..mmg obses giler dgn warna ungu.

blog seterunya..blog kak lady...hohoh...name blog nya LadyBird's life. aku mmg suke bace blog kak lady..sebb banyak ilmu dapat...kak lady ni..suke cerita ttg kesihatan..kalu nak tips..kesihatan..g lah blog kak lady... kak lady juga suka gak post entri tarbiah..aku suke bace entri dia ni..banyak entri mentarbiah diri ini. thanks kak lady.

blog seterusnya selalu buat aku tersentuh blog ukhti aienny mmg paling aku terusik..setiap kali aku bace blog dia..pasti aku tersentuh.. dan tersedar...sebb entri ukhti ni..mmg bermain dgn perasaan membuatkan kita terasa dan tersentuh. mengembalikan diri ini kepada maha pencipta..

blog kak fuziani penuh dramatis..menceritkan kehidupanya sebagai anak sabah..satu blog yang membuat kita terpikir setiap bait2 cerita yang disampaikan..penceritaanya pencarian sinar keiman yang amat indah..dan mencari keindahan hidup melalui penulisannya..menarik aku lebih dekat mengetahuinya..penceritaannya yang penuh tanda tanya..membuatkan kita akan sentiasa menunggu entri seterusnya..itulah blog Cetusan Seikhlas Rasa. aku suke..thanks kak fuziani.. blog akak dah banyak mengajar aku...

ada dua blog mmg aku suke wat rujukan..indah sangatt penulisan blog dia..kadang2 mengupdate isu semasa..dua blog yang penuh informasi..tetapi penulisan yang berbeza..iatu blog bro azhan dan blog bro abu ikhwan iaitu blog kembara mencari hamba..thanks bro..sbb banyak ilmu aku dapat dari blog bro2 semua... thank you..

korang semua..kalu nak tahu lebih lanjut..baik korang pergi je blog diorang ni...aku nak cerita pun...banyak sngt..tak tercerita..better korang g..blog diorang..ni..best!!..menarik ..sempoi.....hohoh...

waallahhualm..

aku sayang Allah dan Rasulullah s.a.w

7 aku rase post ko tak bleh blah:

azrinrahim said...

alhamdulilah immukminin . terima kasih ya sellu dtng blog ayie .. terasa kerdil diri ini .. walaupon baru shja kita bershbat, ayie rasakan sudah lama kita bershbt .. incya-Allah kita bershabat kerana Allah ..

Anonymous said...

nice

http://undergroundnesia.blogspot.com/

Mohamadazhan hjDesa said...

salam bro immukmin, terima kasih atas penghargaan. rasa mcm tak layak ja, blog sy ni biasa2 ja, sekadar luahan orang yang masih belajar bertatih..moga ukhwah trus mntop brO! moga Allah merahmatimu.

sy nak usha2 semua link ni, memang menarik sgt,ada pelbagai warna warni blog :)

Encik MamaT said...

alhamdulillah.. thanx bro... blog a ku biasa2 je.. takdak kelebihan pon... apa yang ada kat blog aku boleh di dapati di blog2 yang lain...

Pesanan: erm... yang link tu tak dapat nak bezakan.. apa kata bg bold sikit atau besar sikit font...

LadyBird said...

la.. blog akak pun tersenarai jugak?
tq yer immukmin :)..
dah lama akak x update blog.. huhuhuhu.. maaf jugak sebba dah lama akak x jenguk blog immukmin.. huhuhu..

LadyBird said...

comelnyer..

Dark Half said...

ko buat aku rs malu la immukmin.rs x layak masuk dlm senarai blog2 pilihan kau
takpe2,pasni kita tingkatkan kemesraan..haha

 
NaFsu SEeRakah © 2008. Design by Pocket