Geng Nafsu SeeRakah

kalau tuan puan singgah kat blog ini kan...mohon satu je...tolong baca entri ek..kita share2 ilmu...mane tahu manfaat untuk kita semua di dunia dan akhirat insyaAllah..kedatangan tuan puan amat NafSu SeEraKah hargai.. hohoh! kalu komen pun best gak! hak3!!

Thursday, December 16, 2010

'pandai ' tak bertempat (ingatan kepada semua blogger)

Thursday, December 16, 2010
السلام عليكم
بسم الله الرحمن الرحيم

hai geng2 nafsu seerakah...emm tah lah dunia dah terbalik..hohoh..hukum dunia dan hukum akhirat dah tak leh beza..sedihnye...immukmin bace entri2 kawan-kawan kita..yang kadang2 bagi immukmin ada sedikit kesasaran pada landasan Allah..bukan mempertikai karya agung mereka tetapi penulisan mereka mempengaruhi minda manusia...yang lagi sedih..sehinggakan ada 108 comment yg kebanyakan mereka bersetuju dengan apa yang di tulis..ada juga yang memuji2....
teringat immukmin ceramah ustaz azhar...halo..tak kang sep mung dop tahu..ustaz hok cakap gannu tuh...belke tahu kang?? hak...(aku memang reti cakap terengganu sebab lapan tahun duduk kat terengganu dan berkawan dengan orang penang dan kelantan 3 tahun..so mmg reti cakap lah kelantan dan utara serta pahang sbb sy anak jati pahang ok..hak3!!!)




jauh perjalanan luas permandangan.... jauh bloqwalking banyak ragamnya..boleh beritahu macam tuh.. bukan apa semasa aku mendengar rakaman ceramah ustazi itu dia ada cakap menolak syariat Allah atau mempertikai bermakna kita mempertikai kekuasaan Allah... ingat wahai manusia anda akan di hakimin di akhirat kelak..

(immukmin kenapa? kak pink tgok immukmin risau je?)

mane tak risau kak pink...sejak aku aktive dalam dunia blog nih...macam manusia aku jumpe..menulis megikut hati...

(siapa immukmin story r kat aku bro...)

tak apalah..tak payah aku nak buka aib orang bro ijau semoga manusia itu sedar dan memperbetulkan apa yang di luahkan di dinding-dinding blog mereka...

aku bukan apa geng2 semua...cuba geng2 semua fikir.apa yang ditulis oleh geng2 semua pada blog geng2..pasti..akan di baca semua lapisan masyarakat..contoh geng2 tulis sesuatu yg mmg salah dan seleweng oleh syariat islam...maka orang yang membaca mengikut dan percaya kemudian dia sampaikan kepada orang lain..dan orang lain pun sesat..maka dosa itu..bertali-tali..dan yang paling teruk penulis blog itu lah...sebb dia akan mendapat kredik dari Allah apa yang di tulis....kredik bersirat-sirat..hohohooh...

memang kita ada hak bersuara,,tetapi jangan bermain dengan hukum Allah jangan samakan hukum Allah dengan hukum dunia yang di cipta oleh manusia... aku disini amat panas bile ada orang yang bercerita tentang agama sedangkan dia sendiri tak tahu pasal agama...

memang betul sampaikan walau sepotong ayat..ok kalu apa yang korang nak sampaikan tetapi tak tahu hukum..tak g majlis agama..tak dengar ceramah..gune profesor google..untuk mencari hukum ..sedangkan hukum itu salah..anda copy dan peaste kat blog korang....pastuh orang lain bace..pastuh terus sesat..itu salah yek..jangan buat giler..jangan bermain dengan hukum Allah..jangan menjual ayat-ayat Allah dengan harga ya murah. sesungguhnya yang menjual ayat-ayat Allah dengan harag yang murah, mereka akan mendapat azab yang pendih.

(immukmin kak pink faham apa yang immukmin nak sampaikan)

lantak korang r..nak tulis apa2 pun..nak pertikai stoke law ke...gauss law ke..tapi jangan nak pertikai Allah's law..jangan hina ulama' ..ulama' itu waris anbia'... jangan nak hina agama sendiri sehinggakan meletakan agama di kaki...

tak puas hati dengan hukum negara jangan nak kaitkan dengan hukum Allah...itu namanya manusia bodoh ok...manusia bodoh...geramnye!!!...

(sabar immukmin..aku paham perasaan hang..sabaq na..)

terima kasih bro ijau ingatkan aku. bukan apa..ini satu kesalahan yang besar...geng2 tak takut ke? tak takut dengan hukum Allah...tolonglah..kepada semua geng2 yang menulis blog..jika andan bermain dengan hukum Allah sila perbetulkan..atau delet entri ttg itu..nnt kita yang akan di tanya di akhirat kelak... (aku ingatkan untuk diri aku juga...).

aku cakap sekali lagi...yek...tak kira lah kau perdana menteri ke, majestrik ke, ahli muzik ke..doktor ke...tolong jang bermain dengan hukum Allah dan tolong jangan hina ulama pewaris anbia'..

wallahualam.

aku sayang Allah dan Rasulullah s.a.w

23 aku rase post ko tak bleh blah:

Encik MamaT said...

sapa2... meh gtau sini.. hehe.. aku kadang pelik gak... sebenarnya senario hari ni memang menjadi kebiasaan.. kadang dapat emel berantai.. ramai je sebar tanpa usul periksa.. tak salah nak sebar.. sertakan dalil.. sertakan rujukan dari mana... sori lari tajuk sikit..

menghina atau mempertikai hukum Allah.. boleh jatuhh.... emm.... bahaya... jangan main2... korang tak suka ke apa ke.. itu hukum Allah.. kau siapa nak pertikai... marah2....

immukmin said...

encik mamat: aku malas nak kasi tau sape..emm...nnt..r..kalu ade mase aku bari tahu link nya..mugkin..aku yg salah bace..tapi aku tak berkenan dgn penulisan dia..en3 seblum nih ok jew....mungkin dia ada masalah ke..hape ..ke tapi jgn r..main hukum Allah..btw..kita pun kene beringat..kdg2 aku pun takut gak..takut tersalah..uhuhuhuh....tq=)

Fuziani JSR said...

Akak ni kalau bab hukum Allah takut nak comment.... ye lah, ilmu akhirat setakat buku lali jer tu pun lom tentu leh pakai nye ilmu.... sbg rakan dan teman, bila ada teman yg tersasar mungkin ada baiknya kita tegur utk kebaikan bersama....

immukmin said...

akak fuziani..: insyaAllah..dah ada yg tegur...tetapi tak tahulah..adakah manusia itu..tahu atau tidak..kita doakan semoga dia sedar apay yang dia lakukan adalah salah..

cik cahaya said...

assalamualaikum..dtg singgah ke sini pulak..betul laa ape yg ditulis tu..kadang kadang penulisan pon ade yg smpi mengaibkan..nauzubillah..

azhar said...

atas dunia bolehlah dia bermegah cakap apa yg dia suka...tunggu mati esok baru tau...

Novelgurl said...

haa..sapa2..takut gak ni kot2 terpercaya dan kot2 sy de wt slh gak ..huu~

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

weyhhh..aku bru de gak terpk nak buat entry cmni..
yg aku paling xpuas hati kannn...mkin byk blogger yg cm cte lucah2...pastu ramai plak pmbce n pngomennye..bukan aku xpuas hati komen tu..Aku xpuas hati dgn content blog dy..dy xtau ke dy akan dpt dose ble bg org bce yg bukan2 cmtu..haishh...xpham la aku..huhu..sedih dgn dunia skrg:(

Jejaka Terhangat said...

btol tu..kdg2 blogger men copy paste je tah mane sumber..tp ada yg berniat baik, cuma takde ilmu..kita la yg kena tegur kesalahan diorang..JT dlu pon pernah tersalah fakta tentang dosa pahala seseorang. tp seb baik ada blogger lain tolong tegur, JT dah betolkan balik..tu la gunanya sesama manusia, saling tegur menegur..kalau bleh dlm dakwah, biar kita yg datang kat orang, jgn orang yg dtg kat kita.. ye tak?

James Buns said...

zaman sekarang ni kan ramai pak pandir modem.

konon nak sebarkn bab agama.Tetapi tak tau apa yang cuba di sebarkanya.

Biar Jahil IT.jgn Jahil Agama.

bangsat2 gua.Gua sujud lama juga.

Har har har.Hampeh ( mencarut paling sopan)

immukmin said...

salam...kawan2..sama2 kita menegakkan kalimah Allah..takbir Allahhuakhbar...

Sepi tanpa mimpi said...

em, mintak tolong anda lihat entri2 saya. mana tahu ada yang tersalah. mungkin tanpa disedari. sila tegur ya jika anda menemui apa yang salah.
saya jahil.

immukmin said...

sepi tanpa mimpi: jahil tiada pada zaman ini..hanya kurang ilmu sahaja..insyAllah..belajar untuk dekatkan diri dgn agama islam...cintailah agama kita sendiri..sesunggahnya..ada yang akan kita rasa jika ia satu kesalahan..yg penting belajar...saya pun masih belajar...

azrinrahim said...

erm, ayie pun kdang-kadang takot lah ilmu yang dikongsikan tersalah dek kerana kelalaian diri bercerita . tapi kali ayie ada buat salah, tegur-tegurlah ye ..mana tahu ayie boleh perbaiki kesalahan tersebut . incya-allah .. peringtn yg berguna untuk semua orng ..

immukmin said...

ayie: insyaAllah..kita sama2 belajar..

Anonymous said...

kadang2 pelik jugak sbb pembaca yang terlebih obses sampai tanya hukum2 agama dekat blogger yang terang2 da cakap pengetahuan agama dy lemah. maybe blogger tu fikirannya luas. tapi kalau sampai bab agama kn lebif afdal tanya pada yg pakar.

Encik MamaT said...

link yang ko bg semalam tu ke bro... panas..... yang aku heran.. ramai yang menyokong... parah sekarang ni... pemikiran terlalu terbuka... satu malaysia seolah menjurus kepada satu agama....


oit..pesal buang chat box...

immukmin said...

encik mamat:kan..betul tak..ko dah bace link tuh kan..mmg teruk giler..aku pun tak paham..hohhoh...

anmonyos: betul kate kamu...insyaAllah..kita sama2 ingat mengingati..

LadyBird said...

immukmin,, akak nak baca jugak pls..
nak tahu.. huhuhuhu

Mohamadazhan hjDesa said...

salam bro, akhir zaman akan muncul ulama2 su' (jahat) yang menggunakan agama utk kepentingan dunia..

immukmin said...

azhan: salam...tq atas ingatan..=)

mokcik-Ann said...

Salam.. boleh mokcik tahu jugak blog yg mana? mokcik pun byk lagi yang tk tahu daripada tahu. ilmu agama luas lagi untuk di teroka manusia. nama saja manusia, adalah yang sering terlupa&tersalah. Kawan²lah yg berguna untuk menjadi cermin diri..
Mintak dijauhkan dari menyebarkan perkara palsu & fitnah.

immukmin said...

mokcik ann: =)

 
NaFsu SEeRakah © 2008. Design by Pocket