Geng Nafsu SeeRakah

kalau tuan puan singgah kat blog ini kan...mohon satu je...tolong baca entri ek..kita share2 ilmu...mane tahu manfaat untuk kita semua di dunia dan akhirat insyaAllah..kedatangan tuan puan amat NafSu SeEraKah hargai.. hohoh! kalu komen pun best gak! hak3!!

Tuesday, December 28, 2010

aku kasi Rm 10 000 kau tutup kesalahan aku. kau nak?

Tuesday, December 28, 2010
السلام عليكم
بسم الله الرحمن الرحيم


hai geng2...lama rasanya tidak mengupdate perkongsian berguna. segalanya mengenai isi hati aku je..hohoohho...aku rasa ada baiknya aku berkongsi sedikit ilmu yang aku tahu dengan kawan-kawan semua. tadi aku berblogwalking berjalan-jalan melihat entri terbaru kawan-kawan tertarik dengan entri bro Azhan "senarai Top 10 perasuah Dunia, Perasuah Jadi Pengeruai Felda" aku kat sini bukan nak senaraikan siapa 10 top perasuah dan nak bagi tahu siapa perasuah jadi pengerusi felda...kalu korang nak tahu..korang g je blog bro Azhan tetapi aku disini ingin mengulas sedikit isu rasuah nih.. bile difikir2kan..rasa mcm bodoh yang memberi dan menerima rasuah ni... aku nak buat equation..

Rasuah= Shit

aku nak explane sikit r pasal pengambil-pengambil shit ni. korang ambik shit. korang sorok celah mane pun dia tetap berbau. kalu wangi tak pe ni busuk bro...korang sorok dalam peti besi sekali pun kalu dah shit memang berbau. kalau tak dapat tangkap hari ini hari esok lusa tulat tubing..kita tak tahu lagi. kalau tak dapat kat dunia jangan risau kat neraka mesti kena lagi maha hebat azabnya. ini bukan aku cakap tapi sabda Rasulullah s.a.w


Rasulullah SAW telah bersabda yang bermaksud :

“ Pemberi dan penerima rasuah kedua-duanya akan masuk neraka”.

berani korang lawan hadis Rasulullah s.a.w..berani! berani!... bro dunia boleh lah korang action..nnt kat akhirat tiada kompromi.. sedih aku melihat orang yang ambik dan terima shit..malah aku juga kecewa dgn kawan abah aku..baru2 ini heboh ttgnya menerima shit...seorang polis berpangkat tinggi sanggup mengambil shit semata-mata untuk memperoleh kekayaan dengan sekelip mata.. bodoh!!!!... aku dah menyamapah dengan isu shit ni... malah ..bukan sahaja para tentera dan polis malah ada juga pemerintah yang paling bodoh..menerima dan memberi shit. cuba korang bayangkan korang menerima shit. bertapa kotor tangan korang malah korang boleh gunakan shit itu untuk beri makan anak bini. anak bini korang makan shit..yaks!!! geli bro...

"ape kejadahnya...lori babi masuk taman aku...babi tu haram dimakan...orang islam tak boleh makan babi haram" sambil mengelak daripada lori itu takut air babi terkena muka.

amboi statement korang..tahu pulak babi tuh haram....tak boleh makan... tapi korang dok makan duit shit..boleh lak..tak haram,...tak geli...bodoh bodoh....

Allah telah berfirman dalam al-Quran yang bermaksud: “Dan janganlah sebahagian kamu memakan harta sebahagian yang lain di antaranya kamu dengan jalan yang batil (tiada hal) dan (jangan) kamu bawa kepada hakim, supaya dapat kamu memakan sebahagian harta orang yang berdosa sedang kamu mengetahuinya”. (al-Baqarah : 188)

aku pelik lah..kenapa penerima shit nih..tak takut dengan hukum Allah..adakah mereka ni..bodoh sampai tidak boleh memikir... betulah apa yang ustaz aku cakap..

"kalau mata dan rindukan dunia..kalu mata dah kabur dengan dunia..yang haram semua halal."

akhir zaman ini Allah telah campakan perasaan 'wahan' dalam hati setiap orang muslim. cintakan dunia takutkan mati..

dunia ini telah menjadi syurga mereka sehingga lupa akhirat. bila cerita pasal pengambil shit ni..kesan negatifnya..pasti ada..kalau tak, Allah tidak pulak melarang kepada pengambil shit ni..mesti ada kesan buruk..apabila Allah sudah larang..

suke untuk aku menjawab soalan pendidikan islam. apakah kesan buruk pengambil shit?

segi Politik.
pemerintah yang mengambil shit ni pasti akan terasa lalai dengan dunia sehingga dia tidak ingat yang diadalah pemerintah . terlampau senang dengan duit hasil shitnya. lalai dengan tugas sebagai pemerintah. negara kucar kacir kerana pemerintah menerima shit than kegiatan jenayah dalam negara tidak dapat dibendung. gejala sosial dalam kalangan pelajar juga tinggi..mana taknya...dah rogol orang ..jumpe polis...kasi shit...polis terima...
masuk jel sebab dadah..jumpe pemerintah kasi shit. pemerintah ambik shit..lepas tu bahagia. macam mana negara nak maju..masing2 ambik shit....ambik shit time tu macam lalat urung taik..hohohoho..

segi Rakyat.
rakyat makin gile..gile dengan duit..rakyat makin malas..cari duit melalui shit. rakyat jadi bodoh..masing-masing tak nak pergi sekolah..mana taknya...kalu cari kesalahan orang lain..lepas tuh..dakwa..than dapat shit. bodoh!!!.. kan terhebat manusia yang terima shit..hohoh...
tapi bila dah terima shit..macam biasalah berbau skit bro!!!..than kalu mati waktu terima shit..lagi naya...berbau sampai ke akhirat..terimalah hakikat.

segipersonal.
korang terima shit.korang malas kerja. korang duduk rumah, perut korang buncit macam perut mak beranak sepuluh, lepas tuh korang dapat penyakit , pastuh korang mati..pastuh..terima lah padah daripada Allah...

hohoh,

korang terima shit..korang tak takut ke..satu hari nanti ..anak korang kene rogol lepas tuh..penjenayah tu di tangkap..tetapi dilepaskan..kerana shit..korang tak kesian ke kat anak-anak korang. lepas ni dibesarkan dengan duit shit..than jadi bodoh ..sebab makan duit shit. hohoh. than nak belajar..kesian nak korang belajar dengan duit shit..so tak berkat..ilmu yang diorang dapat pun tak berkat..belajar..punyelah nak mampus..stay up daripada pukul 10 malam sampai lepas subuh..last2 masuk u kene tendang..sana korang tak tahu mcm mane nak atasi masalah ni..tapi sebenarnya ..semua datang dari pada korang yang terima shit .kesian anak korang..dia nak jadi orang yang berjaya...aku nak tolong pun tak boleh..sbb aku ni pun bukan pandai sangat. anak korang tension dengan study sebab korang asyik push last2 sekali bunuh diri tension dgn korang...

"macam2 macam papa kasi nak suruh boboy pandai..boboy nak itu ini, papa kasi..sebulan papa kasi rm10 000 kat boboy..pakai kereta ferari..tapi boboy tak boleh juga dapat pointer 2 flat...abah khuatirlah..kenapa boboy macam nih.."

kalu boboy tak sedar papa boboy amek rasuah mungkin kesian kat boboy..tapi kalau boboy tahu ..

"papa..macam mane boboy tak bodoh...ini sebab angkara papa lah..sebab papa ambik SHIT..macam mana ilmu yang boboy belajar nak berkat..."
hohoh..jgn korang cakap macma ni..tak baik..cakap cara baik ek..ni sekadar contoh semata-mata hohoh..

jadi kesimpulannya..jangan lah amek shit kerana shit haram di sisi Islam..malah effect dia..amat buruk kepada negara, politik,keluarga dan diri sendiri. kerana kita nampak keburukan mengambil shit ini.

“Allah SWT melaknat orang yang memberi rasuah dan penerima rasuah serta orang yang memberikan jalan terhadap kedua-duanya”. diriwayatkan oleh Ahmad


waallahualm,

aku sayang Allah dan Rasulullah s.a.w

p/s: aku google gambar shit..bapak gelinye..hohoh
tengah aku tulis enteri ini DR Iizi tengah hot cerita pasal rasuah kat Tv 9.hohoh

11 aku rase post ko tak bleh blah:

Encik MamaT said...

babi tu haram di makan... hehe...

zaman sekarang nak cari pekerja tengok kelulusan atau pun amik yang kroni2 saja...

zaman kegemilangan islam dulu... nak pekerja mesti tengok orang yang faham agama dan "MENJAGA SOLAT"....

immukmin said...

betul tuh encik mamat...kadang2 kita ni...pelik...nak jadi kan ketua negeri org bukan islam??? aku pun tak paham....lah..semoga kita sentiasa...berada dalam dakapan ilahi.. insyaAllah

James Buns said...

MANUSIA SEKARANG MATA DUITAN DAN LESBIAN!

MUHAHAHA

immukmin said...

james buns: hahahaha..no coment..mungkin r..sabar ek james buns..ada lah wanita solehah tengah tunggu ko..hohooh

Abu Luqman said...

salam...didunia memang terlepas...akirat jua belum tentu..

immukmin said...

abu luqman: yap,,kita sama2 berubah semoga mereka berubah..insyaAllah.. peringatan untuk diri ini juga..

Fuziani JSR said...

Akak anti sangat dgn rasuah ni.... urusan tanah akak kat Sabah dah masuk tahun ke-6 tapi tak selesai lagi... sekadar pecah geran jer... nak cepat kena bagi rasuah, alamat kempunanlah diorg... macam nak complaint kat suratkhabar rasanya.... Tak bolehkah mereka2 ni bekerja kerana Allah???

immukmin said...

akak..jgn kasi akak...yg penting usaha diatas jalan Allah...insyaAllah ade kejayaan..

Mohamadazhan hjDesa said...

salam bro immukmin, makin panas entri ni.hehe.terbaik lah! Jika kita terus mengkaji akan kehebatan negera2 maju, mereka mempunyai pemimpin2 yang berkaliber dan amanah walaupun bukan negara Islam. Tetapi berbeza dgn Indonesia, mereka terus kebelakang angkara pemimpin2 mereka yang terlalu byk makan shit ni...yang jadi mangsa adalah rakyat mereka. Terus merempat merata negara. Msia juga jdi mgsa.

LadyBird said...

org yg menerima rasuah ni org yg tak ingt mati.. kalau die ingt pasti die x terima..

Anonymous said...

seriously bro. kau buat hati aku sakit sebab benda ni berlaku kat ayah aku,orang yg aku sayang.

aku tak boleh benci dia, aku tak boleh marah dia. Aku budak lagi, aku kena sekolah, aku ada spm tahun ni.

Aku malu dengan budak kelas aku, aku malu bila aku belajar Tassawur Islam bab2 rasuah. Aku malu, tapi aku tahan. Seriously, hidup aku sebelum ni pun biasa2 je. Kalau korg kata org yg ambk rasuah ni hidup senang tak jugak sbb kebanyakkan duit abang2 aku yg bagi tiap bulan.

Sebab ayah aku, aku jadi takut. Takut dengan pandangan orang, ye lah sepandai mana pun aku, aku tetap anak orang penerima rasuah.

Apa perasaan aku? aku rasa nak give up. Hari2 nangis tapi tu boleh buat aku ok ke? ttadi, kwn aku tanya. kenapa ayah aku selalu ambk aku kat sekolah? ayah aku tak kerja dah ke?

tu buat aku sedih. aku hampir nangis. siapa aku?

aku takleh benci ayah aku.

 
NaFsu SEeRakah © 2008. Design by Pocket