Geng Nafsu SeeRakah

kalau tuan puan singgah kat blog ini kan...mohon satu je...tolong baca entri ek..kita share2 ilmu...mane tahu manfaat untuk kita semua di dunia dan akhirat insyaAllah..kedatangan tuan puan amat NafSu SeEraKah hargai.. hohoh! kalu komen pun best gak! hak3!!

Sunday, December 26, 2010

Kerajaan Hati

Sunday, December 26, 2010

السلام عليكم
بسم الله الرحمن الرحيم

dalam meneliti setiap kekosongan kerajaan hati mencari sinar di hujung rindu,
hati terdetik ingin mencari sebuah kebahagian yang jitu,
tetapi disaat ia semakin hampir,
tiba-tiba ia lenyap,
seakan ada yang membenci dan iri hati atas segala kebahagian,
itu semua hanyalah hayalan diri ini,
sedikit demi sedikit kerajaan hati mula gundah gulana.

kerajaan hati tidak pernah lekang merindui sebutir mutiara,
digilap dan digilap semakin bersinar,
tetapi tiba-tiba hilang membelah laut,
terlucut dari tangan yang sudah kemas menggengam.

sewaktu kebahgaian tiada yang indah,
hati tidak menzahirkan iman,
malah melalui corong-corong hitam,
melalui kepulan asap-asap gelap sehingga kerajaan hati yang dulunya merah,
kini diselaputi sawang-sawang hina,
direnugi bait-bait suci tetapi hanya hebusan deruan nafas yang berbunyai.

dulu mutira yang bersinar menemani kerajaan hati sehingga membawa ke lorong-lorong gelap,
kini kerajaan hati mula bersawang,
mendung kegelapan melucutkan mutiara dari gengaman yang erat,
lara panjang membuatkan kerajaan hati mula kembali kepada kebenaran,
kebenaran yang melihat Allah disudut ibadat,
mencipta air-air suci dilohong-lohong pancaindera,
kesusahan telah meletakan kehinaan yang lusuh pada sepasang tapak kaki yang hina.

kini kerajaan hati mula memandu kearah cahya yang mulia,
melupakan sang mutiara yang hanya angan-angan kosong mencemarkan singgahsana,
melupakan segala lukisan-lukisan indah yang sering dicoret pada kanvas putih,
penceritaan indah disembah dengan penwar yang memudarkan warna yang dahulu besinar,
agar kerajaan hati boleh menerima kenyataan,
yang dia adalah meneroka angan-angan dan bukan kenyataan.

kini kerajaan hati sudah tahu ketentuan sebenar,
cinta hakiki milik yang abadi,
cinta hakiki milik yang pasti,
cinta abadi milik ya Rabbi,
ya Rabbi temanilah kerajaan hati ini,
yang sering lupa tika kegembiraan,
yang sering lupa tika keindahan,
ampunilah kerajaan hati ini,
peluk eratlah kerajaan hati ini Ya Allah,
agar kerajaah hati ini sentiasa dekat dalam pertunjuk Mu ya Rabb.

9 aku rase post ko tak bleh blah:

LadyBird said...

semoga kerajaan hati dipenuhi dengan mutiara keimanan..

James Buns said...

kerajaan hati.
bentanglah cintamu.
-_-
kau di lamun cinta hakiki?

immukmin said...

kak lady: insyaallah...doakan kak lady.

james buns: aku benci cinta yg macam cips more ni..tapi aku suka cinta hakiki , cinta lihai... cinta cipsmore wat sakit hati..hohohohooh

Dark Half said...

immukmin ada bakat bersajak. kipidap!

immukmin said...

Dark Half: hak3!!!.hohohho...luahan isi hati..jew..hohoohooh

Mohamadazhan hjDesa said...

salam bro, mantop, kalah en mamat ni.hehe. kuatkan kerajaan hati dgn pengisian rohani

immukmin said...

azhan:maneleh menang dgn cek mamat bro!!! cek mamat experd..gua biasa2 jew...budak2 baru belajar..hohohho...emm..insyaAllah...tq..ingat2kan...kawan2..

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

nak jadi cm kerajaan hati..huhu~

immukmin said...

nau..jom2..hoho

 
NaFsu SEeRakah © 2008. Design by Pocket