Geng Nafsu SeeRakah

kalau tuan puan singgah kat blog ini kan...mohon satu je...tolong baca entri ek..kita share2 ilmu...mane tahu manfaat untuk kita semua di dunia dan akhirat insyaAllah..kedatangan tuan puan amat NafSu SeEraKah hargai.. hohoh! kalu komen pun best gak! hak3!!

Friday, April 22, 2011

secebis rasa untuk dikongsi.

Friday, April 22, 2011
السلام عليكم
بسم الله الرحمن الرحيم

hai semua geng2 nafsu seerakah....argh!!! sebenarnya aku dalam study week....semoga...aku tabah menjalani peperiksaan final dengan cemerlang ..insyaAllah... btw... kawan2 aku mintak maaf sebab lama tak mengupdate blog ini kerana aku terlampau sibuk dengan aktiviti universiti..akh harap semua kawan2 faham...

apa entri aku hari ni yek??? takde ape2 kot..mungkin aku terlampau busy..sampai tiada idea untuk di utarakan.... kepada kawan2 semua...aku minta maaf sangat2... ok.. aku nak share something...

tetang apa?? hehehe...tetang cinta boleh tak...selepas cinta kepada Allah, cinta kepada Rasulullah s.a.w, cinta kepada ibu bapa, cinta kepada umat islam, cinta kepada ilmu dan yang terakhir.. cinta kepada orang yang kita cintai...

aku just nak cerita tentang cinta kepada orang yang kita cintai..

tak salah kalu kita cintakan? aku tak nak lah nnt org cakap...aku tulis kat blog nih..di sebbkan aku terlampau ikut perasaan.... secara jujurnya...dalam hati aku ini...ada seseorang yang ..aku cintai.....tetapi..aku takut...aku akan melakukan perkara yang langgar syariat Allah...walaupun aku rase aku dah melakukannya...nauzubillahhiminzaliq...

cinta itu satu fitrah...tetapi...kdg2 ada manusia yang salah gunakannya... semalam..aku otw nak pergi library...aku naik bus dari kediaman..aku.... ..aku sebernarnya..tak kesah..ko nak duduk berdua dalam bus..tetapi...aku jdi PANAS bile...sambil duduk ..bergesal2... yg lagi best bukan satu couple..tapi 3...PANAS wa cakap lu.... betul...aku tak kesah..kalu ko nak duk sebelah2...sbb buskan..penuh...aku tak nak buruk sangke..tapi..kalu dah pegang2 tangan..ini bikin gua PANAS..tapi apa yg aku mampu buat...diamkan saja...

ok abis cite tu...aku cuma nak beritahu sekarang...yang ada seorang muslimah..melekat dihati aku...aku tahu dia pun tahu..tetapi kami buat tak tahu..kerana masing2 belum bersedia...

"YA Allah jangan Kau biarkan kami menentukan nasib kami sendiri melaikan itu daripada Kau."

secara jujurnya..aku tidak melihat pada paras rupanya...tetapi aku melihat pada sikapnya..yang sangat baik..seorang gadis yang periang dan sangat menyenangkan hati memandang...kadang2..rase seperti..tiada masalah apabila bersua denganya....

semoga ini adalah takdir daripada Allah untuk aku lebih dekat denganNya.... jadikanlah diri ini ikhlas..dan lebih dekat denganMu ya Allah.... insyaAllah...


waallahualam

aku sayang Allah dan Rasulullah s.a.w

1 aku rase post ko tak bleh blah:

Faizolmi said...

hahaha....
bagus......
baut tak tahu je pada perasaan tu....
nnti bila dah sedia, kahwin terus.....
caiyok caiyok....
ganbatte.....

 
NaFsu SEeRakah © 2008. Design by Pocket